Go Tinder!

Go Tinder!

30 juli 2018 Uit Door Annamaria de Jong

Denk jij bij Tinder aan hete one-night-stands, onverschillig swipen en oppervlakkige gesprekken? Ik heb een heel andere ervaring. Lees mijn verhaal en wie weet word jij ook een Tinderfan.

Een Tinder match heb ik. Mijn derde serieuze match op mijn vijftigste. Met de eerste heb ik dagelijks open, persoonlijke chats, maar bij nader inzien heeft hij bindingsangst, dus hij valt af zonder elkaar ooit gezien te hebben.

Geleerd van deze ervaring spreek ik meteen af om de tweede ergens te ontmoeten. Het klikt, hij is een lieve man, gespreksstof genoeg, maar hij is na één afspraakje verliefd en ik niet. Ik ontmoet hem nog een paar keer, maar er komen van mijn kant geen vonken.

Hey Anna

Mijn derde Tinderman is precies mijn smaak zie ik op zijn foto’s. Een dik bos lange witte haren tot op zijn kont, keurig bijeengebonden in een vlecht. Lachende felblauwe ogen die van mijn scherm afspatten. Hij ziet er zo goed uit dat ik geen gesprek met hem durf aan te gaan. Echt, ik lijk wel een onzekere puber.

Elke dag even kwijlend naar zijn foto’s kijken. Hij heeft ook nog een foto van een zelf gemaakte muurschildering met daarop mijn favoriete landschap: duinen. Ik fantaseer er op los en zie mezelf al liggen met hem in de duinen na een strandwandeling. Maar in real life durf ik mezelf nog steeds niet voor te stellen. En dan krijg ik een bericht van hem: hey Anna…

Sushi

Ik eet die avond sushi met mijn kinderen en hun aanhang, dus zij kunnen meegenieten van hun puberale moeder. Na “hey Anna”, vraagt hij me wat ik aan het doen ben. Als ik hem over de sushi vertel, zegt hij dat hij nog een sushi date zoekt. “Nou dat is dan geregeld”, chat ik heel cool terug.

Ondertussen heeft mijn hartslag een moordend tempo. Nu vraagt hij of ik nog een jongensfilm voor hem weet. Mijn dochter en ik gaan als een bezetene op zoek naar de beste jongensfilm aller tijden, maar we kunnen niks vinden. Als ik maar geen minpunten krijg, denk ik, terwijl ik mezelf op de kop geef over zoveel onzekerheid, want ik vind mezelf goed genoeg. Hij ook, want we spreken datum en tijd af om elkaar te ontmoeten.

Op de geplande sushi date hoor ik de hele dag niets van hem en begin ik wat ongerust te worden. “Bel hem mam”, zegt mijn dochter. Ik durf eigenlijk niet, maar dochter dringt aan en ik stap over mijn verlegenheid heen. Ik bel met natte oksels en we spreken elkaar kort (mmm.. sexy stem). Yes, over twee uur ga ik hem zien. Wat zal ik aandoen?

Verliefd

Hij is een good looking kunstenaar die van zijn werk- en dus van jongensfilms houdt. Die zo’n vijftien jaar over de wereld heeft gereisd en nu iedere dag voor zijn zieke moeder zorgt en voor de dieren op haar boerderij. Dat weet ik alvast, nu op de fiets naar mijn afspraakje.

En daar staat ie: bovenaan de trap voor de ingang van het restaurant. Pats boem, ik ben verliefd! Belachelijk, ik heb hem nog niet eens gezoend. Dat doet hij dan ook niet. Hij geeft me een krachtige, warme hand en stelt zich voor. Als we gaan zitten en praten, kijken we elkaar diep in de ogen. Mijn god, ik lijk wel verzeild geraakt in een romantische film. Ik smelt en weet dat ik hem al mijn hele leven ken en daar voorbij. Zo voelt het, al vind ik het zelf ook een wat overdreven reactie.

Er glijdt die avond maar weinig eten door mijn keel, ik zit al vol van hem terwijl ik echt heel veel van sushi houd. Die avond zoenen we gelukkig toch. We gaan zo in elkaar op dat we door de politie uit elkaar gehaald worden. Voor het eerst in mijn leven moet ik mijn identiteitsbewijs aan agenten laten zien. We bleken fout geparkeerd te staan vlakbij de hoerenbuurt.

Samen

Binnen no time woon ik al met hem samen, het gaat moeiteloos. Op het platteland, inclusief reeën, koeien, hazen en andere beesten die je in de stad nooit spot. Ik die besloten had voor de rest van haar leven hooguit nog een latrelatie aan te gaan. Ik die volkomen tevreden was in haar eigen gekochte woning in het centrum van de stad. Ik, die alles wel voor elkaar had. Nooit had ik gerekend op zo’n omwenteling ik mijn leven. Maar ik ben het avontuur aangegaan en baad nu in liefde, natuur en harmonie.

Go tinder!

Ik geef dit kijkje in mijn leven, omdat er zoveel negatieve verhalen te horen zijn over Tinder. Vooral dat Tinder voornamelijk gericht zou zijn op seks. Nu vind ik dat er niets mis is met seks, maar ik zocht en vond veel meer dan dat alleen. Ook in mijn omgeving ken ik veel mensen die hun grote liefde ontmoet hebben door Tinder. Dus ga ervoor, laat je niet gek maken door het grote aanbod en eventuele vele matches. Jij kiest zelf!