Vagina fitness

Vagina fitness

10 november 2017 Uit Door Annamaria de Jong

Ouder worden schijnt taboe te zijn. Het glossy blad Linda wou geen letter vuil maken aan de overgang, want zo niet sexy. Erover mee zwijgen vind ik onzin. Ik ben Linda niet!

Pluspunt

Voordat ik iedereen afschrik met mijn persoonlijke verhaal, eerst maar eens de voordelen van het ouder worden. Het allergrootste pluspunt vind ik dat je niet meer hoeft te voldoen aan alle eisen waar je je daarvoor een slag in de rondte werkte. Zorgzame moeder zijn, perfect aanpassende partner, actieve workaholic, trouw vriendschappen onderhouden en ondertussen overal maar stralend voor de dag komen. Wat een gedoe.

Zen

Heb je van de buitenwereld eenmaal het stempel van een verlepte, afgeschreven vrouw gekregen, dan kan je eindelijk met jezelf aan de gang. Dat lukt mijzelf van binnen heel aardig. Ik leef per dag, per uur en soms per minuut omdat het geheugen mij de vrijheid geeft om volkomen zen te zijn. Of anders gezegd: ik vergeet van alles maar neem het mezelf niet kwalijk. Eigenlijk ben ik meer tevreden dan ooit. Tenminste van binnen, van buiten is een ander verhaal.

Made in China

Net als iedereen, wil ik ook graag oud worden. Liefst tachtig plus en graag een beetje gezond blijven. Het verval heeft natuurlijk al een tijdje geleden haar intrede gemaakt. Eerst sluipend, maar nu gewoon keihard. Mijn huid heeft steeds meer smeersels nodig om er wat levendig uit te zien. Mijn oogleden maken een vrije val. Ik had altijd al een Indonesische look, maar nu lijken mijn ogen ‘made in China’.

Hoela hoepen

Een beetje afgevallen ben ik, leuk hoor. Maar mijn vel trekt zich daar niets van aan. Dat doet net alsof er geen vet verdwenen is, het hangt erbij als een slap kussen dat schreeuwt om opvulling. En dus ben ik aan het hoela hoepen, doe ik aan yoga en heb ik een rekstok tussen mijn deurkozijnen. Het helpt nog niet maar ik denk dat het gezond is. En een goed gevoel is beter dan een strak lijf. Heb ik mijzelf wijs gemaakt.

D-mannose

Kort geleden kreeg ik blaasontsteking. Voor het laatst als puber gehad, hoog tijd voor een herhaling. Ik redde het niet met alternatieve opties, dus naar de huisarts voor een antibioticakuur. Wel probiotica bij gaan slikken en dat heeft geholpen. Maag en darmen hebben alleen wat geborreld. Maar ik hoorde van een overgangskennis dat oudere vrouwen meer kans hebben op ontstekingen van de blaas. Als je de eerste hebt gehad, volgen er meer. Oei! Ik blijf dus nog even aan de probiotica, cranberry’s en d-mannose.

Vaginawand

Dit laatste goedje, d-mannose, waar ik zelf nog nooit van gehoord had, schijnt ook te helpen bij het verstevigen van de vaginawand. Ik meteen gaan googelen: help, het klopt, oudere vrouwen krijgen een dunnere wand. Dat wist ik niet en dat wil ik niet! Stel je voor dat er iets doorheen kan stoten. En dus ging ik verder op onderzoek uit om erachter te komen hoe ik die wand steviger kon krijgen.

Ballen

En nu zit ik dit te typen met “ben wa” ballen in mijn vagina. Die er gelukkig in blijven zitten, dus dat valt weer mee. Mijn bekkenbodemspieren moeten namelijk onderhouden worden als ik niet wandloos wil worden. Bovendien is het ook goed voor mijn seksleven. Voor het eerst in mijn leven doe ik aan fitness. Nou ja, mijn vagina dan. Ik ben trots op haar.

Sexy

Om goed met je leeftijd en lijf mee te groeien, is er hier en daar dus wat inspanning nodig. Maar daar waar de vagina zich wat meer moet inspannen, krijg je op bijna alle andere gebieden ontspanning cadeau. Van onzeker meisje naar een bloeiende oudere vrouw. Zo sexy. Linda!